torstai 17. huhtikuuta 2014

Maan ulkopuolinen älyllinen elämä

En henk.koht. usko, että tieteellisen tutkimuksen avulla saadaan koskaan varmaa tietoa siitä, onko toisilla planeetoilla älyllistä elämää.  Avaruuden välimatkat ovat niin suuret, että vaikka tuollaista elämää olisi, voisimme tuskin  olla sen kanssa vuorovaikutuksessa. Esim. marsista tai joltain muulta aurinkokunnan kappaleelta saattaa kyllä löytyä merkkejä bakteerien tasoisista tms. pieneliöistä tai siten ei. (Tämä olisi kyllä tieteelliseltä kannalta hyvin merkittävä löytö ja viittaisi elämän spontaanin syntymisen mahdollisuuteen, tosin ei välttämättä)

En myöskään usko, että teologiankaan puolella voidaan lähteä spekuloimaan tuosta toisten planeettojen älyllisestä/moraalisesta elämästä ja esim. siitä ovatko nuo olennot tehneet syntiä jne. Voisi heittää villejä ajatuksia, että Jumalan Poika, Sana, on ehkä jollain muullakin planeetalla syntynyt siellä olevien moraalisten olentojen syntien sovittajaksi ottamalla heidän hahmonsa tai voisi ajatella, että meidän pitäisi levittää evankeliumi toisillekin planeetoille - mutta eihän se kuulosta realistiselta. Teologian olisi perustuttava Raamattuun, meillä ei ole muuta luotettavaa lähdettä näissä asioissa. 

Jeesuksen uhri on niin ainutlaatuinen ja suuri, että en lähde sen suhteen harrastamaan ajatusleikkejä - joille ei ole pohjaa konkreettisissa havainnoissa eikä Raamatussa.

KATSO, JUMALAN KARITSA, JOKA OTTAA POIS MAAILMAN SYNNIN (Joh. 1:29)

Ei kommentteja: